Gert Daniels, We See You vzw


Martial-Art Veerkracht & Vredeskunst, of hoe bouw je aan een warm klasklimaat in een coole school? Tips & tricks

11u00 – 12u30 en 13u30 – 15u00

voormiddag en namiddag

door We See You vzw

Welkom om kennis te maken met de MARTIAL-ART VEERKRACHT & VREDESKUNST… een unieke dynamische manier om maatschappelijk gevoelige thema’s zoals oorlog, vrede, klimaat, vluchtelingen, gezondheidcrisis, … op een interactieve, sportieve, positieve, plezante én toch educatieve manier bespreekbaar te maken in elke klas/school.We laten je proeven van deze werkmethodiek en geven tips & tricks mee om direct toe te passen in je werkveld.

Het kernthema in de werkwijze is VREDE. Vrijwel alle kinderen en jongeren werden de afgelopen jaren dagelijks geconfronteerd met oorlog. Een groot onderwerp, dat we koppelen aan de concrete kleine leefwereld van elke jongere. We verbinden het steeds aan zorg voor je eigen lichaam, je eigen gevoel, je eigen gezondheid. Een gezonde vredevolle geest in een gezond lichaam! We inspireren jongeren tot BEWEGEN, sporten, martial art, …

Vrede in jezelf, geeft immers vrede met je naasten, zorgt voor een warm klasklimaat in een coole school, en straalt uit naar de gemeenschap.

Deze martial-art is dus geen vechtsport of vechtkunst… we noemen het VREDESKUNST. En elke kunst dien je te oefenen!

Gert Daniels

Als directeur en coach in zijn vzw We See You inspireert hij reeds 13 jaar jong en oud om in beweging te komen. Samen met de duizenden kinderen en jongeren in zijn workshops ontwikkelde hij steeds weer innovatieve workshops en werkmethodieken, zoals de dynamische unieke martial-art-vredeskunst workshops. Om gevoelige en grote onderwerpen op een positieve, leuke, educatieve en sportieve manier bespreekbaar te maken in elke klas. Naast workshops in scholen en jeugdzorg geeft hij ook vorming voor leerkrachten, studenten en jeugdwerkers.

Onze andere workshops