#teachup2030

#teachup2030

Herbeleef de editie van 2021

Tegendraads leren voor een betere wereld

Een pedagogisch perspectief op wereldburgerschap en educatie voor duurzame ontwikkeling op een planeet in crisis.

Heleen Dorpmans

heleen.dorpmans@djapo.be
016 / 29 21 27
Ortolanenstraat 6, 3010 Kessel-Lo
www.djapo.be

Leren-Delen-Inspireren

Een interactieve workshop vol praktische lesvoorstellen, inspiratie en concrete tools om met de SDGs aan de slag te gaan in de klas en op school.

SDG-kompas

Op de nieuwe website van MOS, ‘SDGs@school’, worden de SDGs naar de Vlaamse schoolcontext vertaald. MOS wil op die manier inspireren en helpen om de SDGs te integreren in school acties, lessen én in het schoolbeleid. Deze workshop toont de  meerwaarde van SDG’s@school en de bijhorende tools voor jouw school!

Leen Alaerts
leen.alaerts@ucll.be
Hertogstraat 178, 3001 Heverlee
wereldburgerschapseducatie.ucll.be

Een toolkit vol werkvormen

De lerarenopleiding van UCLL is een UNESCO school die sterk inzet op de SDGs. Zo wil het toekomstige leraren voorbereiden om op een zinvolle manier te werken rond duurzaamheid en burgerschap. In deze workshop komen de ontwerptools aan bod die worden ingezet bij de lerarenopleiding. Verder maak je kennis met voorbeelden, stappenplannen en ontwerpprincipes om materialen voor jouw school te ontwerpen!

Duurzaamheid en wereldburgerschap op school

Duurzame ontwikkeling en wereldburgerschap op school vragen verandering of transformatie. In deze sessie wordt onderzocht onder welke voorwaarden de inspanningen van leerlingen/studenten, leerkrachten/docenten en directie rond Educatie voor Duurzame Ontwikkeling en wereldburgerschapseducatie, bijdragen tot brede en diepgaande veranderingsprocessen op school.

Wasja Rijs & Hélène Pochet

02 / 347 02 70
Adolphe Maxlaan 13-17, 1000 Brussel
Website

Lessen rond zware onderwerpen

Vooroordelen, discriminatie, geweld… het zijn actuele maar niet altijd simpele onderwerpen om in de klas te behandelen. Tijdens deze workshop worden concrete informatie en handige tips aangereikt om met educatief materiaal van RCN in de klas aan de slag te gaan.

naomi.dries@rikolto.org
0495/94.58.42
Myrthe.peijnenborg@rikolto.org
0479/50.06.13

www.rikolto.be 

Good Food @ School

Tijdens deze workshop wordt ingezoomd op concrete activiteiten die leerkrachten kunnen organiseren rond voedingsthema’s. Aan de hand van voorbeelden uit Vlaamse scholen wordt een stappenplan getoond om losse acties te verbinden tot een écht voedingsbeleid.

Empty section. Edit page to add content here.

De CO2 uitstoot van Teach-Up! 2030

Georganiseerd door

Logo kruit
Logo 11.11.11
Logo MOS