Foyer vzw
Patrizia Civetta
Patrizia.civetta@foyer.be

GROW Talent
Delphine Vandeaveye
https://www.growtalent.be/aanbod/circonopoly growtalent@pomwvl.be

BELvue museum
Jean-Daniel Vanneste
education@belvue.be
https://www.belvue.be/nl/aanbod

klimaatLINK
Inez Vanhoutte
klimaatlink@uantwerpen.be
0472 04 93 80
www.uantwerpen.be/klimaatlink

KIYO, Via Don Bosco en Djapo
Michiel De Baere
Kristien De Frenne
Nora Boukan
www.kiyo-ngo.be
www.schoolforrights.be


Maak op een creatieve en interactieve manier kennis met vijf educatieve leermiddelen voor het SO van verschillende organisaties

11u00 – 12u30 en 13u30 – 15u00

door 5 educatieve aanbieders

Foyer vzw: “vluchtelingenspel”

Dit is een tweeledig inleefspel. Enerzijds verplaatsen de spelers zich in de rol van een vluchteling in België en anderzijds in de rol van de verschillende mensen, organisaties en instellingen die in aanraking komen met deze vluchtelingen. Verschillende aspecten komen aan bod zoals het opstarten van een asielprocedure, het leven in de illegaliteit, de inburgering, de zoektocht naar een opleiding of werk.

GROW Talent: “Circonopoly, een online spel rond circulaire economie.” (2de en 3de graad SO)

Onze materialen zijn schaars. Punt. Niet in een verre toekomst, maar nu. Daarom moeten we de switch maken naar een circulaire economie. Alleen, wat is dat? En hoe introduceer je dit model behapbaar in de klas? Maak kennis met Circonopoly, een gratis online spel dat jongeren onderdompelt in de wereld van circulaire economie. Als CEO van hun eigen sneakerbedrijf worden ze uitgedaagd om te denken over duurzaam materiaalgebruik, consumptiegedrag én ondernemingszin.

BELvue museum: “Democratiefabriek 2.0 & nieuwe klimaatworkshop: BELville”

In deze sessie kunnen jullie de vernieuwde democratiefabriek leren kennen. Dit is een perfecte gelegenheid om jullie klassen voor te bereiden op de verkiezingen die er in 2024 aankomen. Alsook ontdekken jullie als eerste de nieuwe klimaatworkshop BELville.

KlimaatLINK: “KlimaatLINK maakt het onderwijs klimaatparaat!”

KlimaatLINK is een non-profit project van Universiteit Antwerpen en vormt de link tussen klimaatwetenschap en klimaateducatie.

Het project stelt gratis kant-en-klare lespakketten ter beschikking over verschillende thema’s rond klimaatverandering, gericht op alle richtingen van het secundair onderwijs. De lespakketten zijn vakoverschrijdend en bestaan uit volledig uitgewerkte lessen met werkbladen, powerpoints, artikels, filmpjes, huiswerk…

Daarbovenop geeft KlimaatLINK nog gratis klimaatworkshops in het 5e, 6e leerjaar en 1e, 2e middelbaar. Dit wordt georganiseerd aan de hand van een wedstrijd in samenwerking met WWF België en FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu.

KIYO, Via Don Bosco en Djapo: “School For Rights”

We stellen het traject School for Rights voor waarbij scholen begeleid worden bij het integreren van wereldburgerschapseducatie in de klas- en schoolcontext. Een coach werkt hierbij samen met een kerngroep leerkrachten en stelt samen met hen verschillende doelen op. We duiken kort in hoe een coachingsessie er kan uitzien en reiken enkele methodieken aan om als leerkracht samen met leerlingen aan de slag te gaan rond participatie en de link met de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Het traject is op maat van de school en vertrekt vanuit de noden van de leerlingen en leerkrachten.

Onze andere workshops