KLIMAX: Inspiratietool voor klimaateducatie met impact

11u00 – 12u30

door Duurzaam Educatiepunt

Weet je graag welke ingrediënten je best toevoegt aan je klimaatlessen of -project voor meer impact?  Op zoek naar nieuwe inspiratie of andere invalshoeken om je klimaatles te verrijken? Benieuwd naar de meest recente inzichten over effectieve klimaateducatie?

Tijdens deze sessie lichten we de digitale inspiratietool KLIMAX aan jullie toe. KLIMAX is een concreet hulpmiddel voor leerkrachten (BaO en SO) gebaseerd op de inzichten van wetenschappelijk onderzoek.

Na het volgen van deze workshop:

  • Heb je inzicht in de belangrijkste ingrediënten van impactvolle klimaateducatie.
  • Heb je kennis gemaakt met de inspiratietool Klimax die je nadien kan gebruiken als inspiratietool voor je klimaatlessen.
  • Heb je inspirerend materiaal, methodieken, literatuur en publicaties,… voorhanden om je leerlingen warm te maken om een actieve en positieve rol te spelen in het klimaatverhaal

Voor wie?: Deze nascholing richt zich op leerkrachten die het thema klimaat aan bod laten komen of willen laten komen in hun lessen of een werkgroep die op zoek is naar inspiratie voor een vakoverschrijdend klimaatproject op school.

Ines Dewulf & Nele Dillen

Ines Dewulf werkt een jaar als procesbegeleider bij Duurzaam Educatiepunt en focust zich voornamelijk op duurzaamheidscompetenties en klimaateducatie naar het leerplichtonderwijs en EDO-professionals. Het liefste creëert ze interactieve workshops en projecten en probeert ze nieuwe methodieken uit. Ervoor was ze 7 jaar leerkracht PAV in de 3de graad in het technisch atheneum Lokeren.

Nele Dillen is procesbegeleider bij Duurzaam Educatiepunt, haar roots liggen bij MOS. Momenteel werkt ze onder andere aan “Klimaateducatie met impact” en “Klimax”, educatie voor duurzaam ruimtegebruik en professionaliseren en connecteren van EDO-professionals. Ze houdt ervan mensen en goeie ideeën met elkaar te verbinden.

Onze andere workshops