Inleefreizen: Hoe kijk je er naar en hoe pak je het aan?

11u00 – 12u30

door 4de Pijlersteunpunt & 11.11.11

Wat is de zin of onzin van inleefreizen? Wat zijn voordelen en valkuilen?

In deze sessie kom je meer te weten over waarmee je best rekening houdt. Naast mogelijke opbouw van het inleefreis-traject, ontdek je ook enkele ethische richtlijnen.

Een leerkracht/4de pijlerorganisatie vertelt over hun inleefreiservaring. En we wisselen uit over het organiseren van een inleefreis op je school. Heb je concrete plannen? Waarom heb je twijfels bij het organiseren van een inleefreis? Waar loop je op vast?

Het 4de Pijlersteunpunt is er voor alle burgerinitiatieven voor Internationale Solidariteit. Het steunpunt is een initiatief van 11.11.11, met de steun van de Vlaamse overheid, waarbij we iedereen die vanuit Vlaanderen betrokken is bij een project van internationale solidariteit, trachten bij te staan met vorming, ondersteuning en advies.

Op onze website www.4dePijler.be kan u onder meer kennismaken met meer dan 750 projecten die burgers en vrijwilligers vanuit Vlaanderen wereldwijd ondernemen.

Jonas Raeymaekers

Jonas Raeymaekers werkt sinds 2013 bij 11.11.11. eerst als vrijwilligerscoach, nadien heeft hij bij NGO-Federatie gewerkt. Sinds 2020 is hij opnieuw bij 11.11.11 gestart als ondersteuner bij het 4de Pijlersteunpunt. Jonas is ook heel actief betrokken als vrijwilliger bij de 4de Pijlerorganisatie Nicacomité in Mol. Ze hebben heel wat ervaring opgebouwd rond het organiseren van inleefreizen voor jongeren naar Nicaragua.

Jonas haalt zijn inspiratie voor deze workshop uit de stedenband met zijn thuisstad Mol en Santo Tomás in Nicaragua en via zijn werk met het 4de Pijlersteunpunt.

Onze andere workshops