Nora Boukan, Educatief Medewerker
Beschikbaar voor informatie over wereldburgerschapseducatie.

nora.boukan@viadonbosco.org
Nederlands, Français, English
T + 32 2 210 93 98


Daniëlle Wopereis, Educatief Medewerker, Program Manager World Citizenship Education – VIA Don Bosco
Beschikbaar voor informatie over wereldburgerschapseducatie.

danielle.wopereis@viadonbosco.org
Nederlands, Français, English
T + 32 2 210 93 96

You(th) 4 Goals

13u30 – 15u00

door VIA Don Bosco

Met ‘You(th) 4 Goals’ ga je in de klas aan de slag met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen. Deze doelstellingen van de Verenigde Naties bieden een kader om te bouwen aan een betere wereld. Via You(th) 4 Goals kan ook jouw klas haar steentje bijdragen. Wil jij ook kritische, solidaire, verantwoordelijke en actieve wereldburgers creëren? Dan ben je op de juiste weg met You(th) 4 Goals!

You(th) 4 Goals is een interactieve website die bestaat uit drie luiken die van jouw leerlingen echte wereldburgers maken. Je bepaalt telkens zelf het niveau en wat je graag wilt doen. Zo bouw je samen met je leerlingen je eigen Sustainable Development Goals (SDG’s) parcours.

Interactieve presentatie en workshop rond de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s), waarbij we ons project You(th) 4 Goals als leidraad nemen. De deelnemers doen een quiz rond de SDG’s en lossen challenges op.

De workshop is als volgt opgebouwd:

  1. Over VIA Don Bosco
  2. Korte uitleg SDG’s
  3. Wat is You(th) 4 Goals?
  4. Uitleg You(th) 4 Goals website
  5. Quiz!
  6. SDG challenges
  7. Tips (websites/bronnen)

Nora Boukan

Educatief medewerker wereldburgerschapseducatie.

Nora Boukan is een burger van de wereld, want voor ze aan de slag ging bij VIA Don Bosco kon je haar vinden op de Wereldexpo in Dubai als één van de Belgische medewerkers. Ze studeerde Toerisme en Recreatiemanagement – en deed een postgraduaat in Duurzame Ontwikkeling. De opgedane kennis gebruikt ze bij VIA Don Bosco voor het plannen van uitwisselingsreizen en het geven van wereldwijze coachingsessies.

Danielle Wopereis

Educatief medewerker wereldburgerschapseducatie (als reserve).

Maak kennis met Daniëlle Wopereis! Deze avonturier zette haar eerste stapjes op de wereld bij onze noorderburen, waar ze communicatie en sociologie studeerde, maar heeft sinds enkele jaren het mooie België ontdekt. Daniëlle werkte tweeënhalf jaar als sociologisch onderzoeker aan de KU Leuven, waar ze in thema’s als inclusie, interculturaliteit en groepsconflicten dook. Bij VIA Don Bosco zet ze haar kennis en expertise in tijdens workshops, trainingen en denksessies met leerlingen en leerkrachten. In haar vrije tijd vindt je Daniëlle regelmatig terug in de natuur om aan sportklimmen en ‘bouldering’ te doen.