SARAH DE RAEDT is trajectbegeleider duurzaam watergebruik voor scholen bij Join For Water. In ‘Project W – Wereldwijs met Water’ begeleidde ze reeds heel wat basis -en secundaire scholen bij het verduurzamen van hun (in)direct watergebruik op school vanuit EDO en de Whole School Approach. Zelf stond ze 9 jaar voor de klas in het basisonderwijs. Het belang van water raakte haar voor het eerst tijdens vrijwilligerswerk in scholen in Afrika, Latijns-Amerika en Azië.


Sarah.deraedt@joinforwater.ngo
0468/01.49.80.
www.joinforwater.ngo

Prikkelworkshop 'Duurzaam watergebruik in jouw klas of school'

11u

door Join For Water

Wil je samen met je leerlingen stilstaan bij hun watergebruik? Wil je hen duurzame keuzes rond water helpen maken? Of wil je hen hun stem laten verheffen voor water? Dan is deze workshop iets voor jou!

In deze Prikkelworkshop dompelen we leerkrachten onder in de watervoetafdruk vanuit EDO-vaardigheden zoals systeemdenken, filosoferen en creatief denken. Je ontdekt concrete werkvormen om mee aan de slag te gaan in de klas. We onderzoeken samen de grote waterverslinders in jouw school in de volgende thema’s: direct water, voeding, papier en kledij. Ten slotte ervaar je enkele werkvormen om met jouw leerlingen acties te bedenken om hun watervoetafdruk op school te verkleinen.