CÉLINE BROECKAERT

Sinds 2016 werkt Céline als impact producent voor het productiehuis Cassette for timescapes. Ze leidde de impact campagne voor films als “The Invisible City [Kakuma]” van Lieven Corthouts, “Zie Mij Doen” van Klara Van Es, “ALL-IN” van Volkan Üce,… Sinds 2019 is ze coördinator van Filmpact, dat filmmakers begeleidt in het opmaken en uitwerken van een impact campagne. Verder toert Céline rond met een monoloog waarmee ze het taboe rond intimiteit bij kanker wil helpen doorbreken, en geeft ze Nederlandse les aan anderstaligen.


T 0486 56 96 50
Patijntjestraat 49 – 9000 Gent
www.timescapes.be
www.filmpact.be

Impact productie in Vlaanderen; films als trigger voor social change.

11u

door Filmpact

Filmverhalen zijn heuse empathiemachines die heel wat in beweging kunnen zetten – niet alleen in het hoofd, maar ook in het hart en het gedrag van mensen. Maar op welke manier kan film een meerwaarde betekenen voor jouw organisatie of instelling? Er wordt veel gesproken over cultuureducatie, maar waarom precies mag film niet ontbreken in het curriculum van scholen? Het antwoord krijgen jullie in deze workshop.

We starten met enkele case studies en doen dan zelf de denkoefening. Op deze manier hopen we te illustreren wat de kracht is van documentaire en hoe dit medium (nog veel meer) kan/moet ingezet worden als motor voor maatschappelijke verandering.