EEF THOEN: Reeds meer dan 10 jaar docent aan de arteveldehogeschool, educatieve bachelor secundair onderwijs, voor de vakken Project kunstvakken en Plastische opvoeding. En evenlang praktijkonderzoeker rond Educatie voor Duurzame Ontwikkeling en Cultuureducatie, telkens met een link naar design research als methodologie.


eef.thoen@arteveldehs.be
T 0494 81 91 02
Kattenberg 9, Gent (werkadres)
https://sites.arteveldehogeschool.be/vrijplaats/

Educatief materiaal ontwerpen als middel tot leren.

11u

door VRIJPLAATS – Arteveldehogeschool

VRIJPLAATS is een plek waar studenten samen met onderzoekers en het werkveld educatief materiaal ontwerpen dat de wereld beter maakt. Dit zowel in formele en niet formele settings. We werken samen met NGO’s, onderwijsinstellingen, steden, VZW’s,… met een speciale aandacht voor mensen die zich in een kwetsbare situatie bevinden en duurzaamheidsthema’s.

Aan de hand van een concrete casus (ontwikkeling educatief pakket Klimaatrechtvaardigheid in de klas), gaan we tijdens deze sessie dieper in op de samenwerking met de studenten, docenten, onderzoekers en externe organisaties. Eveneens staan we stil bij de relatie met de curricula en de leerwinst voor alle partijen. Tijdens de sessie worden er voorbeelden gegeven voor alle leeftijden: van outdoorlearning (BLES), tot samenwerking met de Brede school, tot het mee inrichten van het educatieve luik van musea.

Kernwoorden: design thinking – leerkracht als ontwerper – geïntegreerd leren – service learning – interdisciplinaire samenwerking – leren door te doen