Aan de slag met klimaatonderwijs: praktische tips en instrumenten voor de leerkracht

13u30 – 15u00

door VVOB i.s.m. Djapo vzw

Tijdens deze interactieve lezing krijg je een inleiding in het kader ‘Hoe een EDO-experimenteeromgeving ontwerpen voor klimaatonderwijs’.

Je leert meer over de 5 actieterreinen:

  • Leren van maatschappelijke vraagstukken;
  • Leren door te doen;
  • Leren door actiegericht denken;
  • Leren door in interactie te gaan met andere perspectieven;
  • Denkvermogen zichtbaar maken.

Aansluitend krijg je een introductie in het S-Cool-Links platform voor klimaatonderwijs: een online tool voor leerkrachten om over klimaatonderwijs uit te wisselen met collega’s over de hele wereld en samen klimaatprojecten voor jullie scholen te ontwikkelen. Een leuke manier om je eigen klimaatinitiatieven te versterken en te verduurzamen, nietwaar?

Karolien Cox

Karolien werkt bij Djapo als medewerker begeleiding, onderzoek en innovatie. Djapo is een educatieve organisatie die samen met het onderwijs kinderen en jongeren versterkt om zelf vorm te geven aan de wereld.Ze werkt hier vanuit een passie voor EDO en alles wat met onderwijs te maken heeft. Maatschappelijke vraagstukken zijn niet meer weg te denken uit onze dagelijkse realiteit. Daarom inspireert, ondersteunt en begeleidt Djapo scholen om met deze maatschappelijk vraagstukken aan de slag te gaan.

Asmita Rajaram

Asmita coördineert het programma Scholenbanden en het S-Cool-Links platform voor klimaatonderwijs bij VVOB. Zij startte in 2019 bij VVOB in Brussel na een tweejarige carrière als Monitoring & Evaluation Advisor bij VVOB in Suriname. Zij heeft een opleiding in Education and Research for Sustainable development en is zelf heel geboeid door het thema klimaat.