Emeline LemmensRoel Nollet

Emeline Lemmens: Als coördinator Scholenbanden ondersteunt Emeline basis -en secundaire scholen in Vlaanderen en landen in Afrika, Zuid-Amerika en Azië bij het opzetten en uitbouwen van partnerschappen rond onderwijsdoelstellingen.

Roel Nollet is journalist en documentairemaker met een focus op conflict, ontwikkeling en mensenrechten. Zijn werk bracht hem naar alle uithoeken van de wereld. Zijn reportages en documentaires worden vertoond op zenders en in zalen wereldwijd. Hij stond ook mee aan de wieg van het Equatorproject.


VVOB en Equator

10:45

Evenaarsklassen: Werken aan wereldburgerschap en EDO via scholenbanden en online leerplatform.

Weten leerkrachten écht wat er leeft aan de andere kant van de evenaar? En welke vooroordelen leven er bij hun leerlingen? Equator vzw en VVOB werken samen aan WBE en EDO.

Equator brengt klassen van over de hele wereld via een online leerplatform met elkaar in contact. Leerlingen wisselen er korte filmpjes uit over hoe zij de wereld zien en wat ze eraan willen veranderen. Zo krijgen ze een brede kijk op de wereld en werken ze aan hun digitale skills.

Uit die uitwisseling groeien echte scholenbanden. Gelijkwaardige partnerschappen, die over de grenzen heen clichés en vooroordelen kunnen doorbreken. En daar heeft VVOB heeft al jaren ervaring mee.