Veronique De GraveBieke GeukensJoke OosterlijnckAnn Thienpont

Bieke Geukens, Joke Oosterlijnck en Ann Thienpont zijn MOS-begeleiders van de provincies Limburg, West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. MOS-begeleiders coachen en ondersteunen schoolteams om educatie voor duurzame ontwikkeling (EDO) waar te maken op school. Veronique De Grave is MOS-coördinator en werkte van bij de start mee aan de ontwikkeling van SDG’s@school.


veronique.degrave@vlaanderen.be
www.mosvlaanderen.be

MOS, duurzame en straffe scholen

10:45

Aan de slag met SDG’s@school: een kompas voor scholen om te werken aan de SDG’s.

‘Leren duurzame keuzes maken voor de planeet’ daar draait het om bij ‘MOS, duurzame scholen, straffe scholen’. MOS ontwikkelde (met input van partners en enkele leerkrachten) een gloednieuwe website ‘SDGs@school’. De site vertaalt de SDG’s naar de Vlaamse schoolcontext en bevat verschillende tools om met de hele school aan de slag te gaan. MOS wil je op die manier inspireren en helpen om de SDG’s te integreren in jullie schoolacties, lessen én in het beleid van de school. Want werken aan de SDG’s dat doe je samen!

Tijdens deze workshop ervaar je welke meerwaarde SDG’s@school en de bijhorende tools voor jouw school kunnen betekenen. Jullie leven zich in in de rol van een personage betrokken bij een school en testen samen enkele methodieken zoals het SDG-kompas en de SDG-impactroos. Tijdens de workshop zullen ook enkele scholen die de tools reeds uitprobeerden hun ervaringen delen.