Naomi Dries
Myrthe Peijnenborg:

Naomi Dries: programmamedewerker GoodFood@School, verantwoordelijke regio Oost-Vlaanderen

Myrthe Peijnenborg: programmamedewerker GoodFood@School, verantwoordelijk voor regio Antwerpen en West-Vlaanderen


Blijde Inkomststraat 50
3000 Leuven
www.rikolto.be
goodfoodatschool.be

naomi.dries@rikolto.org
0495 94 58 42
https://www.linkedin.com/in/naomi-dries-982895203/

Myrthe.peijnenborg@rikolto.org
0479 50 06 13
https://www.linkedin.com/in/myrthe-peijnenborg-93381327/

Rikolto

10:45

Goodfood @ school: Aan de slag met gezonde en duurzame voeding

Wat kinderen en jongeren eten heeft invloed op hun fysieke en mentale gezondheid, op hun leerprestaties en op de planeet. Veel van wat kinderen en jongeren eten, eten ze op school. Maar wat eten ze dan precies? Zijn hun buiken gewoon gevuld, of zijn ze ook echt gevoed? En wat met lege brooddozen?

In deze workshop delen we alle tips & tricks die je nodig hebt om op jouw school aan de slag te gaan met gezonde en duurzame voeding. Eerst zoomen we in op concrete activiteiten die je kan organiseren rond bepaalde voedingsthema’s. Aan de hand van voorbeelden van enkele Vlaamse scholen nemen we je vervolgens mee door de verschillende stappen om deze losse acties te verbinden tot een écht voedingsbeleid. Hierbij maken we je ook meteen wegwijs in onze ondersteunende toolkit.

In het laatste deel van de workshop ga je zelf aan de slag en zet je de eerste stappen naar een gezond en duurzaam voedingsbeleid op jouw school. Na de workshop ontvang je een digitale starterskit vol handige materialen om mee van start te gaan.