Wasja RijsHélène Pochet

Wasja Rijs: Voor Wasja, criminoloog gespecialiseerd in de meest zware misdaden ter wereld (oorlogsmisdrijven, genocide en misdaden tegen de mensheid) staan 2 vragen centraal: hoe komen zoveel gewone mensen tot zulke heftige daden en hoe kan je voorkomen dat het zover komt? Sinds 2019 is Wasja verantwoordelijk voor de Nederlandstalige educatieve tak van RCN Gerechtigheid & Democratie.

Hélène Pochet: Na haar studie Communicatie werkte Hélène als projectcoördinator bij IHECS. Ze ontwikkelde programma’s voor integratie van mensen met een migratieachtergrond als studenten of experts in het onderwijs. Sinds september 2020 versterkt ze het educatief team van RCN Gerechtigheid & Democratie.


RCN gerechtigheid en Democratie

10:45

Wat kunnen verhalen over massageweld ons leren over vraagstukken van nu?

Vooroordelen, discriminatie, geweld… het zijn actuele, maar niet altijd simpele onderwerpen om in de klas te behandelen. Tijdens deze workshop krijgt u concrete informatie en handige tips om met educatief materiaal van RCN G&D in de klas aan de slag te gaan. Wat leren verhalen over massageweld in Cambodja, Rwanda en Burundi ons over vraagstukken van nu?

Aan de hand van getuigenissen over massageweld, leren we de mechanismen beter begrijpen die ten grondslag liggen aan deze gruweldaden. Deze verhalen helpen beseffen waarom solidariteit en respect voor de ander zo belangrijk zijn en welke rol ieder van ons daarin speelt.