Susanna van Citters

Susanna van Citters is drs. in Communicatiewetenschap (Universiteit van Amsterdam). Ze deed onderzoek in Italië met een Erasmusbeurs en werkte daarna bijna 15 jaar in Napels waar ze het informatiepunt ‘Europe Direct Napoli’, Informatienetwerk van de Europese Commissie, opzette en coördineerde. Ze doceerde meer dan 10 jaar Engels op de basisschool en in het voortgezet onderwijs in het kader van Europese taalprojecten met aandacht voor wereldburgerschap. Nu werkt ze als projectmedewerker wereldburgerschap in het primair onderwijs en als coördinator contacten voortgezet onderwijs bij Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs.


Susanna van Citters
svancitters@nuffic.nl
+31 (0)6 28 500 787
www.nuffic.nl
www.internationalisering.nl (Nuffic Academy)
Linkedin: susannavancitters

Onder de paraplu van wereldburgerschap: Wereldburgerschap op de Nederlandse basisschool

11:00

BaO

Vraag jij je ook af hoe onze noorderburen wereldburgerschap integreren in hun dagelijkse lessen en activiteiten? Hoe creëren Nederlandse leerkrachten draagvlak binnen hun scholen? Welke internationale competenties zijn belangrijk in onze samenleving? Welke SDG’s zijn verbonden aan wereldburgerschapsthema’s en andersom?

Door middel van een stukje theorie, videofragmenten van praktijkvoorbeelden van wereldburgerschap op de Nederlandse basisschool, spel en uitwisseling zoeken we samen naar antwoorden op deze vragen. Hierna beslis je zelf welke mogelijke bouwstenen je onder je eigen paraplu van wereldburgerschap wilt hangen.