Marianne Keppens

Marianne is doctor in de Vergelijkende Cultuurwetenschap en beschikt over een ruime ervaring in interculturele samenwerking. Ze coacht en begeleidt teams, is gecertifieerd loopbaancoach en verdiepte zich in de inzichten van de Verbindende Communicatie. De drijvende kracht achter En Route is het vertrouwen in het groeipotentieel van mensen en de magische verbinding die ontstaat als mensen écht gaan samenwerken.


www.enroute.be
marianne@enroute.be
0495279452

En Route

10:45

“Ik, jij, wij samen: Verbindende Communicatie brengt wereldburgerschap en EDO in de praktijk.”

Jong geleerd, is… wereldburgerschap is niet alleen een kwestie van kennis. Het gaat over de ontwikkeling van attitudes en vaardigheden waar je elke dag aandacht voor hebt. Verbindende Communicatie draagt de praktische bouwstenen in zich om dit in de praktijk aan jongeren aan te leren. Immers: wat klein begint in het contact tussen twee mensen, kan een wereld van verschil maken.

Tijdens deze workshop maak je kennis met de bouwstenen van Verbindende Communicatie en hoe je deze in de klas en in de school kan integreren. De kracht zit in zijn eenvoud! We staan stil bij de gevoelswereld van kinderen, het bouwen aan gevoels- en behoeftetaal en hoe je kinderen hierin vaardig maakt in het contact met zichzelf en anderen. Empathie is meer dan een toverwoord.

Praktijkgerichte voorbeelden en ‘De Babbelaars: een spel vol gevoelens’ zullen je inspireren om meteen aan de slag te gaan in jouw klas!