Eef Thoen & Tom Demuynck

Eef Thoen is docent aan de Arteveldehogeschool educatieve bachelor secundair onderwijs binnen de vakgebieden plastische opvoeding en project kunstvakken. Eef is gespecialiseerd in praktijkonderzoek (design based research) binnen de thema’s cultuureducatie en educatie voor duurzame ontwikkeling.

Tom Demuynck is docent aan de Arteveldehogeschool educatieve bachelor secundair onderwijs binnen de vakgebieden plastische opvoeding en project kunstvakken. Tom specialiseerde zich de voorbije jaren in STEAM en tinkering, waar telkens het ontdekkend leren en creatieve verbeelding centraal staat.

Beide docenten zijn betrokken bij VRIJPLAATS, een experimenteel atelier aan de Arteveldehogeschool waar ontmoeting, ontwerpen en ondernemen centraal staan. Hierbij wordt er ingezet op design thinking, co-creatie, interdisciplinariteit en talentgericht werken. Met studenten en met partners gaan ze aan de slag met design thinking voor dienstverlening of gewoon als methode om te leren.


Design Thinking: creatieve oplossingen voor complexe educatieve uitdagingen

13:45 VOLZET

BaO en SO

Tijdens deze workshop krijg je aan de hand van een concrete case meer inzicht in hoe Design Thinking, een creatief en iteratief proces, kan worden ingezet in het onderwijs om oplossingen te ontwerpen voor diverse soorten uitdagingen. Na een kort overzicht van de theoretische omkadering van de design thinking-methode ga je onmiddellijk aan de slag met enkele tools. Je denkt mee na over de educatieve uitdaging die voorligt en overloopt de verschillende stappen die nodig zijn om een idee succesvol tot uitvoering te brengen.