Ilse Delo & Tim Glorieux

Ilse Delo is leerkracht kunst in BuSO Sint-Janshof in Mechelen. Samen met collega Inge De Cleyn werken ze met de leerlingen aan het project ‘Earthshake’.

Tim Glorieux is leerkracht Aardrijkskunde en Nederlands in het Busleyden Atheneum Campus Caputsteen Mechelen. De school werkt al samen met het Jane Goodall instituut en maakt deel uit van de UNESCO-scholen. Tim heeft eTwinning-projecten rond plastic, ecologische voetafdruk en duurzaamheid gedaan.


eTwinning: een betere wereld begint bij Europa

13:45

BaO en SO

Wat doen jouw leerlingen op school om afval te verminderen? Wat denken jongeren over het klimaat? En wat leren ze erover op school? Hoe zien jouw leerlingen de toekomst van Europa in 2030? Wat zijn hun dromen en verwachtingen en wat kunnen ze doen?
In een eTwinning-project werken leerlingen uit verschillende klassen samen via een platform en online tools. Ze bepalen zelf de thema’s en onderzoeksvragen en gaan samen aan de slag. Thema’s zoals de SDG’s, klimaat, intercultureel samenleven en duurzaamheid komen aan bod. De leerlingen uit verschillende landen dagen elkaar uit om tot actie over te gaan.
Leerlingen leren dat samenwerking in Europa mogelijk is en een grote meerwaarde biedt. Ze leren nieuwe invalshoeken kennen uit andere landen, hun eigen ervaring delen en samenwerken. Ook leerkrachten leren bij van elkaar.